مدیریت استراتژیک
جهان تغییر و تحولات ؛ تعریفی است از جهانی که در آغاز قرن ۱۷ میلادی با انقلاب صنعتی اروپا شکل گرفت بطوریکه با ماشینی شدن فرایند تولید ، دگرگونی و تحول عظیمی در سبک زندگی اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی مردم رخ داد و مفهوم مدیریت و راهبرد وارد زندگی بشر شد.
علم مدیریت و در رأس آن برنامه ریزی، دانشی ست که از طریق هماهنگی میان افراد و گروه های مختلف یک سازمان ، میان واحدهای مختلف در یک سازمان و میان سازمان و سایر سازمان های مشابه آن و با بکارگیری مجموعه ای از اصول و قواعد تصمیمگیری به رفتار سازمانی جهت می بخشد که این اصول و قواعد ، با مفهومی بنام استراتژی شناخته میشود.
در واقع مدیریت استراتژیک را میتوان تمرکز شایستگی های کلیدی بر نیازهای بنیادین و بر پایه ی باید های اصولی برشمرد ؛ مدیریت استراتژیک کند و کاوی در حیطه پارامترهای مهم سازمانی است که باید توسط تحلیلگران و مدیران ارشد برای تعیین هدف سازمان و پیش بینی آینده آن، بر طبق الگوهای مختلف اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی انجام شود.
مدیریت استراتژیک به تعبیر ساده خط و مشی سازمان را تعیین میکند و اینکه در مسیر پیشرفت و توسعه یک سازمان در بعد کلان چگونه تصمیم گیری شود که نهایتا بتوان عملکرد بلند مدت سازمان را تدوین و از آن برای کنترل و ارزیابی فرصت ها ، چالش ها و چشم اندازهای پیش رو و در سایه ی توجه به کارکردهای مثبت و منفی سازمان بهره برد.
مطالعه ی مدیریت استراتژیک بعنوان یکی از دروس اصلی و مهم از این حیث حائز اهمیت است که طرحی از مدل و نقشه ی راه یک کسب و کار برای حصول نتیجه ی مطلوب و در حقیقت مدیریت استراتژیک ،سیاست مدیریت کسب و کار می باشد.
همانطور که بیان شد یکی از کاربردهای درس مدیریت استراتژیک ، ارزیابی مسیر رسیدن سازمان به مدل های کسب و کار موفق است که خود شامل طرح ریزی مجموعه ای از اهداف ، راهبردها، تاکتیک ها ، روش های اجرایی و کنترلی خواهد بود، و به عنوان یکی از سرفصل اساسی در فرایند مشاوره سازمانی و سیستم سازی به حساب می آید.
در فایل مدیریت استراتژیک به نحو احسن در خصوص این مفاهیم و کاربرد آن در سازمان ، شرح داده شده است و این فایل از طریق لینک زیر قابل دانلود می باشد.