پرش لینک ها

جعبه ابزار مشاوره مدیریت

جعبه ابزار مشاوره

در عصر پیش رو که عصر تفکر استراتژیک خوانده می شود، در راهبری و مدیریت کسب و کارها (حتی سازمان های پیشرفته و مبتنی بر فناوری اطلاعات و مدیریت داده)، هنوز هم نقش مهمی وجود دارد که تنها مشاوران سیستم با بهره برداری از تجارب معتبر جهانی و ابزار های تخصص مشاوره ای می توانند در پشتیبانی از فرآیند تصمیم گیری در سازمان ایفا نمایند.

مجموعه فرم ها و کاربرگ های تخصصی به عنوان جعبه ابزار مشاوره مدیریت برای هر پروژه سازمانی و استارتاپی به منظور آنالیز وضع مجود، برنامه ریزی جهت بهبود و نظارت در راستای تحقق اهداف نهایی کسب و کار آماده گردیده است، با استفاده از ماژول های جعبه ابزار مشاوره مدیریت، مدیران ارشد و اجرایی سازمان با هدایت مشاورین و تحلیلگران خبره سیستم، درک بهتری از مسیر توسعه و تحول سازمان به دست می آورند.

بوم مدل کسب و کار

بوم مدل کسب‌وکار یک ابزار کارآفرینی است که شما را قادر می‌سازد مدل کسب‌وکار خود را تجسم، طراحی و دوباره ابداع کنید. برای بسیاری از استارت‌آپ‌ها،استفاده از این ابزار می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا دید واضحی از ارزش پیشنهادی، عملیات، مشتریان و امور مالی خود ایجاد کنند.همچنین به عنوان یک صاحب کسب و کار کوچک، می‌توان از آن برای شناسایی نحوه ارتباط اجزای مختلف کسب و کار با یکدیگر استفاده کرد. به گفته گیتلین، بوم مدل کسب‌وکار می‌تواند به حرکت کارآفرینان برای رسیدگی به ریسک‌های خاص و کسب اطلاعات بیشتر، برای مثال در مورد رقبا یا جایگاه خود در بازار، کمک کند. شکاف‌های یک برنامه‌ریزی هنگام استفاده از این ابزار برجسته می‌شوند. بنابراین استفاده از آن برای کارآفرینانی که تازه شروع به راه‌اندازی و مدیریت یک کسب‌وکار کرده‌اند، مؤثر خواهد بود. در اصل بوم مدل کسب و کار به تجسم آنچه مهم است کمک می‌کند و کاربران را وادار می‌سازد تا به حوزه‌های کلیدی بپردازند. همچنین این بوم می‌تواند برای درک روابط و دستیابی به توافقات توسط یک تیم از کارمندان و یا مشاوران استفاده شود.

بوم نو پای ناب

به عنوان یک کارآفرین، یکی از مهم‌ترین وظایفی که می‌توانید انجام دهید این است که ایده‌هایتان را از ذهن خود در قالبی ملموس بیرون آورید تا بتوانید آن را با دیگران در میان بگذارید. در گذشته، این معمولاً به معنای یک طرح تجاری کاملاً تحقیق شده بود که ایجاد آن معمولاً هفته‌ها یا بیشتر شبیه ماه‌ها، طول می‌کشید. بوم نوپای ناب به شما کمک می‌کند تا به سرعت مدل‌های تجاری، راه‌اندازی محصول، کمپین‌ها و تغییرات احتمالی را فرموله کنید و این موضوع را با سهامداران خود برای کار بهتر در میان بگذارید. داشتن بوم ناب به عنوان یک راهنمای بصری بسیار موثر بوده و با ارزش‌ترین ابزار عملکرد در یک سازمان است. مشکل طرح‌های کسب‌وکار برای استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان این است که وقت تلف می‌کنند، اشتباه نکنید یک طرح کسب و کار که روی آن خوب تحقیق شده، مهم است اما فقط در مرحله درست کسب‌وکار شما یعنی زمانی که در حال رشد یا سرمایه‌گذاری هستید. بنابراین، به‌عنوان یک استارت‌آپ ناب، به روشی سریع‌تر برای حذف ایده‌ها از ذهن خود نیاز دارید. بوم نوپای ناب از همان مفهوم ۹ بلوک استفاده می‌کند که در بوم مدل کسب و کار وجود دارند، با این تفاوت که آنها کمی اصلاح شده‌ا‌ند تا با نیازها، اهداف و الزامات یک استارتاپ ناب مطابقت داشته باشند.

ماتریس SWOT

تجزیه و تحلیل SWOT که مخفف Strength، Weakness، Opportunity و Threat است ، در واقع به عنوان چارچوبی برای ارزیابی موقعیت رقابتی شرکت و توسعه برنامه‌ریزی استراتژیک استفاده می‌شود. تجزیه و تحلیل SWOT عوامل داخلی و خارجی و همچنین پتانسیل فعلی و آینده را ارزیابی می‌کند. این تحلیل ارزشمند برای تسهیل یک نگاه واقع بینانه، مبتنی بر واقعیت و بر داده‌ها بوده که به نقاط قوت و ضعف یک سازمان، ابتکارات یا حضور آن در صنعت، طراحی شده است. یک سازمان باید با اجتناب از باورهای از پیش تصور شده و در عوض تمرکز بر زمینه‌های واقعی، قسمت مرتبط با تجزیه و تحلیل را دقیق انجام دهد. تمامی شرکت‌ها باید از آن به عنوان یک راهنما و نه لزوماً به عنوان یک نسخه، استفاده کنند. با استفاده از داده‌های داخلی و خارجی، این تکنیک می‌تواند کسب‌وکارها را به سمت استراتژی‌هایی هدایت کند که احتمال موفقیت‌شان بیشتر است و از استراتژی‌هایی که در آن‌ها موفق بوده‌اند یا احتمالاً کمتر موفق هستند، فاصله بگیرند. تحلیل گران SWOT ، سرمایه گذاران یا رقبا نیز می‌توانند آنها را راهنمایی کنند که آیا یک شرکت، خط تولید یا صنعت ممکن است قوی یا ضعیف باشد و چرا.

کاربرگ مشخصات کسب و کار

تقریباً به همان روشی که افراد نمایه‌های شخصی برای خود ایجاد می‌کنند، کاربرگ مشخصات کسب‌وکار نیز راهی مؤثر برای اطلاع دیگران از کسب‌وکار سازمان شما است. نمایه کسب‌وکار شبیه به یک رزومه شغلی است که دیگران را از عناصر اصلی و هدف کسب‌وکار شما آگاه می‌کند. این کاربرگ مشخصات کسب‌وکار یک نمای کلی از عملیات کاری سازمان یا شرکت شما را با اشاره به اهداف و ارزش‌ها ارائه می‌دهد. بطور کلی می‌توان این‌گونه بیان کرد که یک الگوی نمایه کسب‌وکار، سندی است که از آن برای آموزش و اطلاع خوانندگان در مورد جزئیات یک کسب‌وکار استفاده می‌کنید. نه تنها اطلاعات مربوط به عملیات شرکت به تفصیل ارائه می شود، بلکه شروع کسب‌وکار، هدف، ماموریت و ارزش‌های کاربردی نیز برای آموزش مشتریان، سرمایه‌گذاران، متقاضیان کار، شرکای تجاری بالقوه و عموم مردم در مورد کسب‌وکار در این کاربرگ مشخصات کسب‌وکار گنجانده شده است.

کاربرگ توصیف محصولات و خدمات

چه محصول یا خدمات شما در بازار جدید وارد شده باشد و یا مدتی از ورود آن به بازار گذشته باشد؛ ایجاد یک توضیح واضح، مختصر و قابل درک برای آن بسیار مهم است. توضیحات محصول یا خدمات یک منطق در بازاریابی است که توضیح می‌دهد چرا پیشنهاد شما خاص یا منحصر به فرد است و چرا مشتریان باید آن را بخرند. اما این کار چقدر مهم است؟ بسیار زیاد! یک مطالعه نشان داده است که در تجارت الکترونیک 20٪ از شکست‌های خرید آنلاین به توضیحات ناقص یا نامشخص محصولات باز می‌گردد. با این اوصاف داشتن یک کاربرگ توصیف محصولات و خدمات قدرتمند برای هر سازمان و شرکت نیاز خواهد بود. در فرموله کردن این کاربرگ و پرسیدن چند سوال روشنگر از خود، ممکن است عناصر جدیدی را کشف کنید که پیشنهاد شما را از رقبا متمایز می‌کند. یا ممکن است از مشکلی آگاه شوید که نحوه تولید یا توزیع آن را تغییر می‌دهد. این امر می‌تواند نه تنها بر بازاریابی شما، بلکه بر کیفیت تولید، هزینه و حاشیه سود شما تأثیر بگذارد. کاربرگ توضیحات محصول و خدمات SCORE می‌تواند به شما کمک کند تا نسخه بازاریابی بهتری بنویسید و به سوالات مشتریان قبل از پرسیدن پاسخ دهید. اگر مطمئن نیستید که از کجا شروع کنید، مشکلی نیست کاربرگ توضیحات محصول و خدمات موجود در این قسمت شما را در این فرآیند راهنمایی خواهد کرد.

کاربرگ جمع آوری اطلاعات رقبا

جمع آوری اطلاعات رقبا یک فرآیند حیاتی برای کمک به کسب‌وکارها برای ماندن در میدان رقبا و پیش بینی تغییرات بازار است که می‌توان از آنها به نفع خود استفاده کرد. تجزیه و تحلیل‌های رقابتی که باید به صورت دوره‌ای انجام شوند، می‌توانند به شما در استراتژی و برنامه‌ریزی برای رشد شرکت با کشف فرصت‌ها و تهدیدها کمک کنند. تجزیه و تحلیل‌ها همچنین به شما دیدگاهی از موقعیت شرکت شما در چشم انداز رقابتی را ارائه می‌دهند. بسیاری از متخصصان بازاریابی معتقدند که داشتن یک کاربرگ جمع آوری اطلاعات رقبا، از قلب هر فعالیت بازاریابی با مشتری شروع می‌شود. تجزیه و تحلیل رقبا به شما کمک می‌کند تا به مشتریان خدمات بهتری ارائه دهید. با درک آنچه مشتریان فکر می‌کنند و رقبا به خوبی انجام می‌دهند، می‌توانید یک پیشنهاد ارزشمند برای شرکت خود ایجاد کنید که به شما امکان می‌دهد، در بازار بدرخشید.

کاربرگ تجزیه و تحلیل عوامل رقابتی

بررسی عمیق و تجزیه و تحلیل رقابت به شما این امکان را می‌دهد که نقاط قوت و ضعف رقیب خود را در بازار خود ارزیابی کنید و به شما کمک می‌کند تا استراتژی‌های موثرتری را انتخاب و اجرا کنید که مزیت رقابتی شما را بهبود بخشد. آنچه باید انتظار داشت بررسی و تجزیه و تحلیل عمیق رقابت شما است که یکی از مهمترین اجزای یک تحلیل جامع بازار به شمار می‌رود. این کاربرگ شما را از طریق یک فرآیند گام به گام تجزیه و تحلیل رقابتی هدایت کرده و به شما کمک می‌کند تا رقبای خود را شناسایی کرده، ویژگی‌های آنها را تعیین و سنجش کنید، همچنین نقاط قوت و ضعف آنها را ارزیابی نموده و نهایتاً اهداف و استراتژی‌های آنها را در بخش بازار خود کشف نمایید. قبل از شروع این‌کار چه چیزهایی باید بدانید؟ چه نوع سازمان‌هایی را باید به عنوان رقیب در نظر بگیریم؟ هر کسب‌وکاری که خدمات یا محصولی مشابه یا به عنوان جایگزینی برای محصول و خدمات شما در همان منطقه جغرافیایی که شما هستید، بازاریابی می‌کند، رقیب مستقیمی برای شما خواهد بود. نظارت بر فعالیت‌های بازاریابی چنین شرکت‌هایی مهم است. لحظه‌ای وقت بگذارید و رقبای مستقیم و غیرمستقیم خود را شناسایی کنید: چرا تجزیه و تحلیل رقابتی جامع بخش مهمی از برنامه بازاریابی است؟ برای دستیابی و حفظ مزیت رقابتی در دستیابی و فروش به بازار هدف خود، باید دانش کاملی از رقابت خود داشته باشید.

کاربرگ ارزیابی کانال‌های توزیع

با اطمینان از انتخاب کانال‌های توزیع مناسب می‌توانید تحویل محصول به دست مشتری هدف را آغاز کنید. کانال‌های توزیعی که انتخاب می‌کنید، اطلاعات زیادی در مورد سازمان یا شرکت شما به مشتریان خواهد داد. بخشی از ارزیابی قدرت یک کانال توزیع، تعیین میزان نیاز سازمان شما برای مشارکت در تلاش‌های بازاریابی آن است. بدیهی است که شما باید از کانال‌ها با برندسازی، تبلیغات، آموزش تبلیغاتی و تلاش‌های روابط عمومی خود حمایت کنید، اما اگر می‌خواهید مطمئن شوید که از رقیبان خود پیشی می‌گیرید، کاربرگ ارزیابی کانال‌های توزیع این امکان را به شما می‌توانند بدهند که عملکرد اصلی خود را دنبال کنید و پیشنهاداتی برای بهبود آن ارائه دهید. با شناسایی نیازها و چالش‌ها و ارزیابی کانال های توزیع، می‌توانید عملکرد کلی آن را به‌عنوان یک شریک بالقوه یا دائمی، هرچه بهتر ارزیابی کنید.